Welkom op de homepage van Stichting Adinkra

 

Onze Missie

De stichting Adinkra heeft tot doel het geven van hulp op sociaal, financieel en technisch gebied aan geselecteerde klinieken, gemeenschappen en scholen in Ghana, met name in de Volta Region.

Wat is Adinkra?

Adinkra staat symbool voor eenheid en menselijke relaties.
Of we nu in Nederland of in Ghana wonen, we zijn allemaal aan elkaar gebonden
als de schakels van een ketting en moeten dus voor elkaar zorgen.

De stichting Adinkra is opgericht op 16 juni 2004 door Hans en Toinet van Schijndel uit De Mortel.Het doel van de stichting is het ondersteunen van een aantal klinieken, scholen en gemeenschappen in de Volta Region in Ghana, West-Afrika.
Deze ondersteuning gebeurt op sociaal, financieel en technisch gebied
en vindt ter plekke plaats zonder tussenkomst van derden.

Wat doet Adinkra?

De stichting Adinkra heeft sinds 2004 de klinieken in het Akatsi District in Ghana ondersteund door medische apparatuur (zoals instrumenten en bedden) te leveren, en de watervoorziening bij de klinieken te verbeteren. Er zijn inmiddels twee containers vol met hulpgoederen aan de klinieken in het district geleverd (in 2005 en 2007). Dankzij de stichting Adinkra is de kliniek van het stadje Akatsi inmiddels opgewaardeerd naar een ziekenhuis. Er worden hier elke maand 3.000 mensen geholpen!

Naast de gezondheidszorg heeft de stichting Adinkra ook ondersteuning gegeven aan scholen en de gemeenschappen in Akatsi en omgeving, door speelgoed en kleding te doneren. Zelfs het lokale voetbalteam is in nieuwe kleding gestoken.

Adinkra is begin 2009 naar Akatsi afgereisd om een begin te maken met de uitbreiding van het Akatsi District Hospital. De fundering van het eerste nieuwe gebouw, de kraamkliniek, is in februari en maart neergelegd. In maart 2010 is de vloer van de kraamkliniek gestort, in november 2010 zijn de muren opgetrokken. In 2011 is het dak geplaatst en de afwerking van het gebouw gestart.
De bouw wordt gedaan door de plaatselijke bevolking onder toezicht en begeleiding van de stichting. Momenteel zamelen we geld in om de kraamkliniek af te bouwen en zijn we bezig om de inrichting van de kliniek te verzamelen. Begin september 2012 wordt een container met o.a. ziekenhuisbedden, rolstoelen, operatietafels en andere apparatuur en hulpgoederen naar Ghana worden verscheept.
We hebben inmiddels ook een ambulance gekregen (zie verder op de site)
die we aan het Akatsi District Hospital zullen schenken.
Voor november 2012 is de officiŽle opening van de kraamkliniek gepland.
We zijn nog op zoek naar een echoapparaat om aan het ziekenhuis schenken.

Hiervoor is nog wel veel steun nodig!

Contact gegevens

Wilt u ook uw bijdrage leveren, of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat via onderstaand adres.

Postadres

 

Meester Derksstraat 10, 5425 PK De Mortel, NL

E-mail

 

adinkra.foundation@gmail.com

Bank

 

NL02 RABO 0144 0926 46

KvK

 

Registratie nr. 17166865