Projecten

De volgende projecten zijn inmiddels uitgevoerd door de stichting Adinkra, of staan nog op de planning.

Eerste container met hulpgoederen - 2005

In 2005 is een container vol met medische hulpmiddelen, speelgoed en kleding naar Ghana gebracht. De goederen zijn verdeeld onder klinieken in Akatsi en omgeving, als mede scholen in het district. Drinkwatervoorziening is aangelegd bij verschillende klinieken.

 
Tweede container met hulpgoederen - 2007

In 2007 is een tweede container vol medische hulpmiddelen, speelgoed en kleding naar Ghana gebracht. Ook nu weer zijn de goederen verdeeld onder de klinieken en scholen in het Akatsi district. Lokaal is instrumentatie aangekocht voor de arts in het Akatsi Health Center, die daarmee zijn eerste operatie heeft uit kunnen voeren in Akatsi. Ook is de drinkwatervoorziening in het ziekenhuis (toen nog kliniek) gerepareerd.

 
Kleinschalige ondersteuning aan scholen in Akatsi - 2008

Naast het ziekenhuis ondersteunen we op kleine schaal wat schooltjes in Akatsi. Ook vind je op deze pagina foto's van een operatie die de arts in het Akatsi Health Center uitvoert, met de instrumentatie die door Adinkra is aangekocht. Daarnaast een korte impressie van de verbeteringen die de arts in 2008 zelf heeft uitgevoerd in en rondom de kliniek.

 

Pimp je shirt - 2009

In april 2009 is door de Wereldwinkel in Gemert een wedstrijd voor alle schoolkinderen in Gemert en omstreken georganiseerd in het kader van de World Fair Trade dag (9 mei 2009). De uitdaging was om een (nog mooi maar te klein) kledingstuk op te pimpen voor een leeftijdsgenoot in Ghana. Een deel van de kledingstukken is inmiddels aan de Artcom Academy in Akatsi overhandigd.
 

Kraamkliniek 2011

Inmiddels is de kliniek omgedoopt tot District Hospital. Maart 2009 zijn we van start gegaan met de uitbreiding van het Akatsi District Hospital. De stichting probeert om de middelen te leveren om een nieuwe 'Maternity Ward' neer te zetten. De fundering is in 2009 gelegd. In maart 2010 is de vloer afgemaakt, en in november 2010 zijn de muren opgetrokken. In april 2011 is het dak erop gezet. We zamelen nog steeds geld in om de rest van het gebouw af te kunnen maken. Ook is er grote behoefte aan een echo-apparaat!

District Hospital

November 2016 - Hier zijn enkele fotos waarop te zien is hoever ze zijn met de bouw van het ziekenhuis...
Ze hopen heel snel helemaal klaar te zijn.  
Wij zijn druk bezig met het verzamelen van medische goederen voor in het ziekenhuis
en hopen in januari een container te kunnen versturen.
We kunnen nog een en ander gebruiken.....

Medische instrumenten voor oa de nieuwe operatie kamer, sterelisatie ruimte,
verloskamer bed(den) en instrumenten bedden....

Ook zouden we heel erg blij worden van een generator, min. 50 KVA. Zegt het voort...  Zegt het voort... 
Zegt het voort...